Neviditelná večeře

Termíny na rok 2025

17 . ledna (plno), 24. ledna, 31. ledna (plno)

7. února, 13. února, 14. února, 21. únor, 28. února

7. března, 13. března, 14. března, 21. března, 28. března

4. dubna, 11. dubna, 17. dubna, 25. dubna

9. května, 16. května, 22. května, 23. května, 30. května

6. června, 13. června

Termíny na rok 2024
20. září (plno),  27. září (plno),  4. října (plno),  11. října (plno),  18. října (plno)24. října (full), 25. října (plno) 8. listopadu (plno),  14. listopadu (plno), 15. listopadu – 4 místa, 21. listopadu (plno), 22. listopadu (plno), 29. listopadu (full), 5. prosince (plno), 6. prosince (plno), 13. prosince (plno)
12. ledna (plno), 19. ledna (plno), 26. ledna (plno), 2.  února (plno), 9. února (plno),16. února (plno), 23. února (plno), 1. března (plno), 8. března (plno), 15. března (plno), 22. března (plno), 5. dubna (plno), 12. dubna (plno), 19. dubna – (plno), 26. dubna (plno), 3. května (plno), 10. května (plno), 17. května – 4 místa, 24. května (plno), 31. května (plno), 7. června (plno), 14. června (plno), 21. června (plno)

 

Změna termínu (z důvodu nezaplnění skupiny) vyhrazena. Pro  skupiny od 16 osob pořádáme večeře i mimo uvedené dny.

Cena: 800 Kč – prohlídka + předkrm + hlavní jídlo + minidesert

Menu (od 20. září 2024 nové) pro Neviditelnou večeři dodává restaurace a kavárna Příčný řez.

JÍDELNÍ LÍSTEK

1.  Halušky s bryndzou – domácí halušky z bramborového těsta, míchané se slovenskou bryndzou se smetanou, sypané restovanou komínovou slaninou a cibulkou/1,7/200g

2. Gnocchi Siciliane – italské noky, sušena rajčata, cuketa, česnek a extra panenský olivový olej, sypané parmezánem Grana Padano /1,7/150g

3. Gnocchi Siciliane s kuřecím masem – kuřecí nudličky, italské noky, sušena rajčata, cuketa, česnek a extra panenský olivový olej, sypané parmezánem Grana Padano /1,7/150g

4. Svíčková na smetaně – hovězí v omáčce s divokým kořením a kořenovou zeleninou, zjemněné smetanou, podávané s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem /1,3,7/ 150g

5. Panenka se sýrovou omáčkou – medajlonky z vepřové panenky, podávané se sýrovou omáčkou a jasmínovou  s rýží/1,7/150g

6. Salát Caesar – římský salát ochucený dresinkem s česnekovými krutony, hoblinkami parmazánu a grilovaným kuřecím masem/1,3,7/ 150g

7. Kuřecí steak – kuřecí steak v pepřovém koření, podávaný  s  jasmínovou rýží a máslovou štávou  150g

Desert: Tiramisu – z mascarpone a bílkového sněhu, proložené piškoty, máčenými v kávě s likérem, posypané kakaem/1,3,7/

Pozn.: V závorce za jídlem najdete seznam alergenů, které dané jídlo obsahuje. Kompletní seznam alergenů je zde.

Chtěli byste si jídlo opravdu vychutnat, aniž by vás něco neustále rozptylovalo? Zjistit, jak šikovné máte chuťové buňky a zda poslepu poznáte, co jíte? Pak se nechte pozvat k našemu prostřenému stolu.

Neviditelná večeře vám nabízí jedinečný zážitek odehrávající se v naprosté tmě, kde vám bude naservírováno vybrané menu a za pomoci nevidomých asistentů se dozvíte nejen to, jak jíst poslepu, ale i jak si jídlo neobvykle užít.

Na výběr máte z několika hlavních chodů a potěšit se můžete i dezertem.

„Já jsem vlastně snílek. Už od dětství jsem si rád představoval sám sebe v různých profesích. Nejvíc mě přitahovala taková povolání, která se poslepu provozovat nedají jako zedník, dj., grafik, herec nebo číšník. Posledně jmenovanou roli si ale můžu pravidelně zkoušet na neviditelných večeřích a velice mě to baví. Vozím jídlo na vozíku, obsluhuju návštěvníky po tmě a přitom si tajně představuji, že v elegantním obleku v nóbl restauraci nosím jen tak v rukách pět talířů. Já mám ovšem oproti skutečným číšníkům jednu velkou výhodu: můžu si povídat se strávníky. A právě poznávání nových a nových lidí, snaha dopřát jim zábavný a přínosný večer, to j to, co mě na večeřích baví. Fakt, že se vše odehrává ve tmě, tomu dává ten správný říz.“ Lukáš Vámoš, průvodce

Kdo vás provede gurmánským zážitkem?

Tereza Illeková, Petr Kyncl, Ondřej Lusk, Šárka Seidlová, Jaroslav Trnka, Bára Mirgová, Martin Jozífek, Michela Kováčová

Součástí Neviditelné večeře je i klasická prohlídka Neviditelné výstavy, kterou Vás před jídlem Váš průvodce provede.

Večeři je možné absolvovat v angličtině a ruštině. Rezervace Neviditelné večeře je nutná na e-mailu: info@neviditelna.cz

Budeme od Vás potřebovat:
jméno návštěvníka + vybrané jídlo pro každou osobu zvlášť + telefonní kontakt na jednoho z vás + číslo voucherů.

(vzor: Novák –  Salát Caesar, Nováková – Plněné bramborové knedlíky 777 777 777)

Den před konáním večeře Vás budeme kontaktovat na vámi zadaném telefonním čísle, kvůli potvrzení vaší účasti a upřesnění začátku Vaší prohlídky. Předpokládaný začátek programu je mezi 18:30 – 19:15.

    Název (povinné)

    E-mail (povinné)

    Předmět

    Zpráva